I know that I look younger or my Eggless Honey Strawberry Curd (vegan friendly) / Je sais que je fais plus jeune que mon âge ou mon Curd Fraises et Miel sans œufs.

Descendez pour la version française.

This is funny because I flew with a lot of people that I didn’t know over the last weeks. I work in a really small airline and it’s  a kinda family feeling. We have small planes (B737-300 and B737-700) which means that you have a max of 147 passengers on board. So we’re a small crew : pilot, copilot, purser and 2 flight attendants.  It’s really  common to fly with at least one person you already know. What’s funny is that no one ever wants to believe that I’ll be turning 30 at the end of year, I often have to show my passport so that they can see my birth date.  People usually think I’m 22 or 23.

I always looked younger that my age. I  think  that I had around 22 when  people stopped asking me my ID in clubs or bars (and in France legally you need to be 18, not 21).  It used to bother me a lot  but not now. I think it’s quite funny, each time someone talks to me like I’m younger than they are I like to ask them how old they think I am and they’re always wrong.  It’s a family thing, my mom and my grandma look way younger than their age. People even used to think that my grandma was my mom when I was a kid.

I have to say that it’s even worse « outside » work.  You will still find me wearing bluejeans, sneakers and tshirts wearing no make up … It really takes me lots of work to become more « feminine ». Anyway I like looking younger now. I even hope that I’ll always look younger.

I eat as much strawberries as possible lately. I had this curd in my mind for a while.  One of my favourite tea is the Honey /Red Berries from Fauchon. My only concern with curds are the often eggs after  taste you have. So I wanted an eggless strawberry curd. People like to cut on butter and not eggs, I did cut the eggs but I kept the butter (margarine) in small proportions. It’s truly delicious . I had to stop myself from eating all by the spoon … You should try it.

Eggless Honey Strawberry Curd: (Makes about one cup)

Ingredients :

-       250g / 8.8 oz fresh strawberries

-       100g / 3.5 oz / 1/3 cup honey (Agave Nectar if vegan)

-       30g / 1 oz / 2  Tbsp lemon juice

-       20g /  0.7 oz / 2 Tbsp Cornstach

-       28g / 1 oz / 1/4  stick butter or (margarine if vegan)

Steps :

-       Puree the strawberries in a blender (or however you want to do it)

-       Run  them through a coarse strainer set over a bowl, pressing hard to extract as much liquid as possible. It should make about 1/2 cup juice.

-       In a small  bowl , whisk lemon juice with cornstach until a smooth paste forms.

-       In a saucepan, whisk the strawberry juice with honey (Agave Nectar) and the lemon/cornstach mixture.

-       Cook over medium heat, stirring constantly, until thickened, about 10 minutes.

-       Remove the saucepan from the heat and quickly add the butter (margarine) and mix until smooth.

-       Pour the mixture into a sterilised bottle/jar.

-       Cool to room temperature; the curd will continue to thicken as it cools.

-       Refrigerate, cover, until ready to serve, or for up to 1 week.

Bon Appétit !

Laure

Et en français maintenant:

C’est amusant parce que j’ai volé avec beaucoup de personnes que je ne connaissais pas ces dernières semaines. Je travaille pour une « petite » compagnie aérienne et l’ambiance est assez familiale. Nous avons de « petits » avions (B737-300 and B737-700) ce qui veut dire un maximum de 147 passagers à bord.  Alors nous sommes un petit équipage : pilote, copilote, chef de cabine et 2 agents de bord. Il est donc très courant de voler avec au moins une personne que vous connaissez déjà. .  Ce qui est amusant c’est que personne ne veut jamais croire que je vais avoir  30 ans à la fin de l’année.  Je dois souvent  montrer mon passeport pour montrer ma date de naissance.  Les gens me donne  22 ou 23 ans en général.

J’ai toujours fait plus jeune que mon âge. J’ai du attendre d’avoir 22 ans pour que l’on arrête de me demander ma carte d’identité en boîte de nuit ou  dans les bars. Cela me contrariait  beaucoup  lorsque j’étais plus jeune, mais plus maintenant. Je pense que le plus amusant c’est lorsque certaines personnes me parlent comme si j’étais plus jeune qu’eux. Je leur demande toujours quel âge ils pensent que j’ai et il s’avère que dans 70% des cas ils sont plus jeunes que moi.  C’est de famille, ma grand-mère et ma maman font beaucoup plus jeunes. Les gens prenaient ma grand-mère était ma mère lorsque j’étais petite.

Je dois dire que c’est encore pire en dehors du travail. Je suis très souvent en jean, tee-shirts et baskets, sans maquillage … Cela me demande beaucoup d’efforts d’être plus « féminine », plus « femme ». De toute les manières j’aime bien faire plus jeune maintenant, j’espère que cela durera  encore longtemps.

Je mange des fraises à n’en plus pouvoir ces derniers temps. J’avais ce curd en tête depuis un moment. Un de mes thés préférés est le thé fruits rouges / miel  de chez Fauchon.  Mon seul problème avec les curds est souvent le goût des œufs en arrière goût.  Je voulais donc un curd de fraises sans œufs.  Les gens aiment bien enlever le beurre  et garder les œufs, moi j’ai fait l’inverse , j’ai enlevé les œufs et j’ai gardé le beurre (margarine) en petite proportion.  C’est délicieux. Je me suis faites violence pour ne pas tout manger à la petite cuillère… Vous devriez vraiment essayer.

Curd Fraises et Miel sans œufs : (Pour environ 250g)

Ingrédients :

-       250g de fraises

-       100g de miel (Sirop d’Agave si vegan )

-       30g / 2  CS de jus de citron

-       20g / 2 CS de fécule de Maïs

-       28g de beurre ou de margarine si vegan.

Étapes :

-       Réduisez les fraises en purée de la manière que vous préférez (mixer, blender, fourchette… etc)

-       Passez le mélange au chinois, en appuyant bien pour extraire un maximum de liquide, vous devriez obtenir environ 125 ml de jus de fraises.

-       Dans un petit récipient mélangez le jus de citron et la fécule de maïs jusqu’à ce qu’une pâte lisse se forme.

-       Dans une casserole, mélangez le jus de fraises avec le miel (ou sirop d’agave) et le mélange citron/fécule de maïs.

-       Faites chauffer ce mélange à feu moyen.  Mélangez continuellement, jusqu’à ce qu’il épaississe, au bout de 10 minutes environ.

-       Retirez la casserole du feu, incorporez rapidement le beurre (ou la margarine) et mélangez jusqu’à obtenir un mélange lisse et homogène.

-       Versez le dans une bouteille (ou un autre récipient  de votre choix) stérilisé (de préférence).

-       Laissez refroidir à la température de la pièce. Le mélange va continuer à épaissir en refroidissant.

-       Réfrigérez  et conservez jusqu’à une semaine au réfrigérateur dans un récipient hermétique.

Bon Appétit !

Laure

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Comments

  1. Ce curd doit être une vraie tuerie !

  2. Dienna says:

    I can relate to getting mistaken for a fraction of my age. I’m almost 31, and people mistake me for a teenager all the time. I get carded for silly stuff like movie tickets and lottery scratch-off tickets. Unlike you, I’ve never grown to like it. I hate being talked to like a kid when people think I’m younger, and I hate being patronized. I actually look forward to aging. Though some women do everything to cover their gray hairs and smooth out their wrinkles, when I start aging I’ll wear those marks of time with pride.

    That curd looks delicious. It has a nice, bright color to it.

    • That’s too bad that you are so wounded by being looking younger .. But I understand. I like it because it’s funny to see the cashier face getting red when she asks your ID when you buy beer and she reads your birth year. I decided to laugh about it .. But I have many things that I’m not comfortable with yet. I won’t cover my gray hairs as well, about the wrinkles well for now I say I won’t care, lets see when they come lol. :) Thank You for the curd , it was reaaallyy good :)

Trackbacks

  1. [...] and It could have been worse.  So about the cupcakes now. They are really really good. I had some Strawberry Curd left in my fridge. I  bought this pistachio paste one year ago because I couldn’t find unsalted [...]

  2. [...] so my mom could eat  a piece this week !  I was craving for white chocolate and had still some strawberry curd in the fridge, I wanted to do cheesecake brownies for a while so that  was the perfect [...]

  3. [...] Bei Pinterest bin ich auch fündig geworden, die Suche nach Strawberry Curd führte mich zu “Buttercream & Chantilly Factory“. Laure bloggt dort auf Englisch und Französisch über ihre Reise in die Welt der [...]

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